Bir önceki makalemizde, Youtube SEO Nedir? Nasıl Yapılır? bunları anlatmıştık. Şimdi anlatacağımız bir diğer önemli konu ise Youtube’daki içeriklerinizin izlenme sayılarını arttırmak. Bunun için de yapabileceğiniz bir kaç tane yol mevcut. Bu yolları size anlatacağız.
Şimdi hızlıca konuya geçelim isterseniz.
Öncelikle bu konuyu bir kaç aşamada anlatacağız onu baştan söyleyelim. Youtube içerik üreticileri bunu hobi olarak yapabildiği gibi maddi çıkar için de yapıyor olabilirler fakat, yeterli izlenme sayısına ulaşmadığı taktirde içerik üreticisine gereken tatmini vermez. İzlenme sayılarını arttırmak için ise size bahsedeceğimiz taktikleri dikkatlice uygulamanız gerekiyor.
İlgi Çekici Butonlar
Youtube’da bir video içerik üreticisiyseniz, izlenme sayınızı arttırmak için yapabileceğiniz ilk şey videonuzun belirli bölümlerine ilgi çekici butonlar, görseller, animasyonlar(intro gibi) koyabilirsiniz. Kullandığınız yöntemler ile insanların ilgisini çekerek, izlenme sayısında artış elde edebilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse;
*Videolarınızın görselleri içeriklerinizi tanıtabilir.
Örnek 2;
*Abone ol butonu koyarak insanların kolaylıkla abone olmalarını sağlayabilirsiniz. İnsanlar videolarınızı terk etmeden abone olabilir.
İzleyenlerden Abone Olmalarını İsteyin
En sık kullanılan yöntemlerden biri de içeriklerinizi izleyen kişilerden abone olmalarını istemek
, zaten bir önceki makalemizde bundan bahsetmiştik. Videolarınız düzenli, özgün ve güncel içeriklerden oluşuyorsa çok zorlanmadan istediğiniz izlenme sayısına ulaşacaksınız. Unutmayın zirveye giden her yol zorludur. Abone sayınız arttıkça, izlenme sayınız da artış gösterecektir.
İçeriklerinizi Listeleyin
Aklınızda tutmanız gereken bir diğer şey ise içeriklerinizin insanların ilgisini çekmesini sağlamak. İlgi çekici ve kaliteli içerikler üretip bunları listeleyin. Böylelikle insanlar listenize bakıp, ilgisini çeken videolara daha kolay ulaşır. Bu sayede de izleyici sayınız artış gösterir.
Örnek;
*Bu şekilde içeriklerinizi listeleyip birbirinden ayırırsanız, insanlar ilgisini çeken videolara daha kolay ulaşabilir. Bu da izleyicilere kolaylık sağladığı için, sizi tercih edeceklerdir.
İzleyenlerle İletişim Kurun
Bir önceki makalemizde bu konudan da bahsetmiştik ancak, tekrar bahsedelim pekiştirmiş oluruz. Videolarınızı izleyen insanlarla iletişim kurmak, izleyicilerinizin kanalınızı daha yakından takip etmesini sağlar ve bu da size etkileşim kazandırır. İzleyicilerinizle etkileşime girmek kanalınız için olumlu etki yaratacağı için bu yöntemi kullanmanızda büyük fayda var.
Etkileşim demişken bunun için de kullanabileceğiniz bir uygulama var. Youtube’un çıkardığı Bülten uygulaması sayesinde takipçileriniz ile kişisel bilgilerinizi paylaşarak kalıcı bir etkileşim sürdürebilirsiniz.
Videolarınızın İçeriği
Öncelikle şunu belirtelim, kanalınızda yayınladığınız içeriğin süresi, kalitesi, özgünlüğü izlenme sayısına çok büyük etki eder planlamanızı buna göre yapmanızda çok büyük fayda var.
En önemli noktalardan biri de şudur;
”içeriğiniz daima kaliteli ve ilgi çekici olmalı.”
İzleyicilerin ilgisini çekmeyen bir içerik yayınlarsanız, sıralama performansınız düşer ve izlenme sayınız düşüş göstermeye başlar tabi ki bunu da istemezsiniz.
Youtube içeriklerinizi, izleyicilerinizin takip edecekleri içeriklere dönüştürdüğünüz taktirde ise izlenme sayılarınız doğal olarak artış gösterecektir ki zaten bu da sizin esas amacınız. Youtube’da hobi olarak ya da maddi çıkarlar için video içerikleri üretiyor olabilirsiniz. Ancak, her zaman içeriklerinizi güncel ve kaliteli üretmeniz gerekmekte. İçerikleriniz ne kadar ilgi çekici ve kaliteli olursa o kadar izleyici sahibi olma potansiyeliniz var.
Bu yüzden, daima kalitenizi ön planda tutun ve anlattığımız adımları doğru şekilde uygulamaya çalışın. Unutmayın kaliteli içerikler daima size izlenme sayısı olarak geri dönüş sağlar.
*Bu yazımızda ”Youtube’da İzlenme Sayısını Arttırma Yolları” hakkında detaylı bilgiler verdik. Bu adımları takip edip, doğru şekilde uygularsanız izleyici sayınızda artış gözlemleyebilirsiniz.
Makaleniz için teşekkürler!
Örneklerle birlikte açıklayıcı bir makale olmuş, teşekkürler.