Google bilindiği üzere en önemli arama motoru konumunda. Her gün milyarlarca kişinin ziyaret ettiği bir platform. Sorgu sayısı ise inanılmaz.
İnternet kullanıcılarının profilleri incelendiğinde, genellikle arama sorgularından sonra gelen sonuçlarda ilk sayfada yer alan web siteleri, daha aşağıda yer alan web sitelerine göre çok daha fazla ziyaretçi alıyor. Zaten aksi olması da beklenemez.
Google’da ilk sayfada görünmek hem prestij için hem reklam için, hem de güvenilirlik için güzel bir adım. Çünkü Google’a herkes sonuna kadar güveniyor. Kaliteli sonuçlar döndürmek için ne denli çaba harcadığının da herkes farkında.
Peki Google’da ilk sayfaya nasıl gelinir ?
Bu aslında mantık olarak basit fakat uygulamada karışık bir konu. Hele ki son sistem değişikliklerinden sonra.
Domain adınız, hedeflediğiniz anahtar kelimedir ve böylece çok fazla çaba harcamadan ilk sayfaya gelebilirsiniz. Tabi yanlış bir kodlama, yahut aldatıcı yöntemler kullanırsanız bu durumda bile şansınız olmayabilir.
Domain adınız hedeflediğiniz kelimeden alakasız ise, işte bu sırada devreye SEO giriyor ve Google’ın dilinden anlamanız gerekiyor.
(bkz: google seo)
Hedeflediğiniz anahtar kelime ile alakalı özgün içeriklere ihtiyacınız var. Çünkü google’da sorgularını döndürürken kullanıcılarının önüne en alakalı içeriği sunmayı hedefliyor.
Başlık ve açıklama seçimine de dikkat etmeniz şart. Başlıkta ve site açıklamanız da spam yaparsanız, Google bunu keşfedecek ve siz ilk sayfaya yahut ilk sıraya dahi gelmiş olsanız sizi hak ettiğiniz yere, diğer spamcıların yanına düşürecektir.
Ayrıca on page seo konusunda da hata olmaması lazım. (heading etiketleri, keywords, url yapısı, title ve description uzunlukları, canonical url…)
Elbette ilk sayfada olan web sitelerinin çoğu hatalar ile dolu ve birçok yapılmaması gereken eylemi de gerçekleştiriyorlar. Bu kafanızı karıştırmasın, tamseo+ kuralını hatırlayın, yapıyorsanız en iyisini yapın.
Siz tüm kurallara uyup, tüm eksiklerinizi tamamlar ve hatalarınızı düzeltirseniz. Kalıcılık konusunun ne denli önemli olduğunu anlayacaksınız.
Web siteniz sizin işinizi temsil eder ve başarılı olmak için işinizi iyi yapmalısınız. Rakiplerinizi geçebilmek için de en iyisi olmalısınız. Eğer SEO‘da yanlış yollara saparsanız, bunun cezasını muhakkak çekeceksiniz. İşleriniz bir anda tepetaklak olabilir, çalan telefonlar bir anda susabilir.
Web sitenizi kurallara uygun hale getirdikten sonra, son aşama olarak backlink çalışmalarına başlamalısınız. Eğer bir backlink kaynağınız yoksa, kendi kendinize oluşturabilirsiniz.
Özellikle sosyal medya bu iş için çok ideal ve faydalı. Tabi burada unutmamanız gereken, sosyal medya Facebook, Twitter ve Google+’tan ibaret değil. Katılımcı sözlükler ile başlayın, video paylaşım sitelerini kullanın, blogları kullanın.
Çok kısa sürede de faydasını göreceğinizden emin olun.
[box type=success] Backlink Nasıl Alınmalı ?Özellikle SEO’ya yabancı olanlar ve henüz yeni tanışanların sıklıkla yaptığı bir hataya değinmek istiyorum. Backlink verirken hedeflediğiniz anahtar kelimeyi linklemeniz gerekiyor. Herhangi bir platforma gidip, tamseo.com.tr şeklinde link vermeniz hedeflediğiniz anahtar kelimede sizi yükseltmeyecektir.
[/box]
Bahsetmemiz gereken bir diğer konu ise, rekabeti çok yüksek olan anahtar kelimeler, kendi sektörümüzden örnek verecek olursak SEO kelimesi, yahut oyun kelimesi… Bu ve benzeri kelimelerde rekabet inanılmazdır ve ne yazık ki ciddi bir savaş vardır. Bazen SEOlar rakiplerini geçmenin farklı yollarını denerler, rakibini düşürmek gibi.
Bu gibi anahtar kelimelerde bir başarı elde edebilmeniz için profesyonel hizmet almanız gerekmekte ve emin olun Türkiye’de gerçekten SEO Uzmanı olarak nitelendirilebilecek kişi sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar az.
Arama motorlarında yer almanız işiniz ne olursa olsun, her şekilde size fayda sağlayacaktır ve şöyle bir gerçek var ki, SEO desteği almak, reklam harcamalarından çok daha ucuz.
Seçim sizin, paranızın yettiği kadar mı varlık göstermek mantıklı, yoksa bir SEO ile çalışıp, internet dünyasında kalıcı olmak mı ?
Button Text