Skip to main content

Sepet

Arama Motoru Optimizasyonu

50 Farklı Kaliteli ve Ücretsiz Backlink Kaynağı

Yazar: 25 Mayıs 2019Mart 6th, 202035 Yorum

Ücretsiz Backlink Kaynakları

Çok yakın bir tarihte Google Sıralama Faktörleri adlı kaynağımızı yayımladık. Bu yayınımızda bahsetmiş olduğumuz site dışı pozitif etkenler arasında elbette backlinkler de yer alıyordu.

Biz de durmadık ve sizler için web sitenizin backlink alması gereken 50 adet popüler ve son derece faydalı kaynakları sizler için listeledik. Bu kaynaklardan backlink almanız emin olun işinize fazlasıyla yarayacak ve dahası karma bir liste olduğundan herhangi bir negatif etkisi olma ihtimali de söz konusu değil.

Not: Bu sitelerden backlink aldıktan sonra yaşadığınız farkları da lütfen bizimle paylaşın.

Sosyal Paylaşım Siteleri

Sosyal paylaşım sitelerine her zaman gerekli önemi gösterin. Arama motorları bu sitelerden gelen sinyallere her zaman büyük önem veriyor.

Facebook

Facebook’ta oluşturduğunuz sayfanızın hakkında bölümüne ekleyeceğiniz link ve yine sayfada yapacağınız paylaşımlar ile backlink edinebilirsiniz ama elbette bu linkler dofollow değil.

Peki ya Facebook’tan nasıl dofollow link alınır ? İşte bunun cevabını da veriyoruz.

https://apps.facebook.com/static_html_plus/?fb_source=fbpage İlgili linkten sayfanıza bir HTML Tab ekliyorsunuz, sonrasında bu bölümü gönlünüzce editleyebilirsiniz. Fakat unutmayın, bu sekmeyi ekleyebilmeniz için en az 2000 Takipçinizin olması gerekiyor, yoksa hata alırsınız.

Facebook

Twitter

Tweet paylaşımında anahtar kelimelerinizi hashtag vurgusu ile ön plana çıkarınız ve hakkında bölümüne sitenizin linkini ekleyiniz.

Twitter

İnstagram

Profilinizin hakkında bölümüne link ekleyiniz. Popüler anahtar kelimelerinizi hashtag yaparak öne çıkabilirsiniz.

Instagram

Pinterest

Özellikle ön plana çıkmasını istediğiniz linki Pinterest’te oluştaracağınız panolara ekleyebilirsiniz. Pinterest özellikle üzerine eğilinmesi gereken bir alan.

Pinterest

Linkedin

Dünyanın en popüler sosyal iş ağı Linkedin’de web siteniz, kurumunuz ya da en azından sizin muhakkak bulunması şart. Şirketiniz için profil oluşturabilir ya da kendi profilinizden yayım yapabilirsiniz. Üstelik iş alanınız ile alakalı birçok kişi olacağından, linkleriniz oldukça ilgi çekici olacaktır.

Linkedin

Blog Siteleri

Şimdi listeleyeceğimiz bu blog siteleri, makalelerinizi paylaşmanız ve dolayısıyla bu makalelerinizden backlinkler edinmeniz için harika platformlar. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu link çıkışı yaparken daha hassas davranmanız. Sonuçta bu platformlarda açacağınız sitelere de kendi siteleriniz gibi özen göstermeniz gerekiyor. Ayrıca bu platformların da bir çoğu Google Search Console’a eklenebiliyor ve sağlık durumları takip edilebiliyor.

Blogcu

Blogcu.com; BerilTech tarafından 2005 yılında kurulmuş ve Türkiye’deki ilk blog servisidir. Blogcu.com’un 370 bin üzerinde üyesi ve 2.5 milyon içeriği vardır.

Blogcu.com Logosu

LiveJournal

Yine popüler bir blog sitesi daha. Çok rahat şekilde bir blog açabilir, makalelerinizi yayımlayabilir ve kaliteli bir backlinke sahip olabilirsiniz.

livejournal logo

Tumblr

Micro blog dünyasının asi çocuğu. Yine de kaliteli bir backlinke ve çeşitli bir link ağına sahip olmanız için bu alandan da backlink sahibi olmalısınız.

tumblr logo

Medium

Medium, bildiğiniz üzere Twitter’ın kurucuları tarafından oluşturulmuş, son yılların çok popüler ve prestijli micro blog uygulaması.

Şirketinizin ya da kendinizin bir blogu muhakkak bu platformda yer almalı diye düşünüyoruz. Üst düzey kalite ve harika bir backlink sahibi olabilirsiniz burası sayesinde.

medium logo

Wordpress

SEO’ya ilgi duyup da WordPress’ten haberi olmayan var mı aramızda ? Milyonlarca web sitesi wordpress sayesinde ayakta duruyor. Tamseo’nun altyapısı da wordpress elbette.

Bizim elbette burada ele aldığımız alan ise wordpress.com, burası sayesinde ücretsiz blogunuzu oluşturabilir, içeriklerinizi de bu alanda yayımlayarak kaliteli bir backlink sahibi olabilirsiniz.

wordpress logo

Blogger

Google’ın sahibi olduğu, pek popüler blog servisi Blogger’ı da bilmeyenimiz yoktur. Blogger elbette çok etkili bir platform fakat bu alanla alakalı yapılan en sık hata onlarca blog adresi alıp, yoğun şekilde spam yapılması.

Bunu yapmayın! Düzgün, kaliteli tek bir blog adresiniz olsun, onunla ilgilenin bu yeterli.

Blogger Logo

Forumlar

Forumlar tartışmaların döndüğü, bilgi paylaşımlarının yapıldığı harika mecralardır. Ülkemizde ve dünyada birçok popüler forum sitesi mevcut. Mühim olan bu forumlardan link alırken kurallara uymak ve spam yapmamak.

Reddit

Binlerce konunun, sınırsız tartışmanın ve bilgi paylaşımın yapıldığı belki de Dünya’nın en büyük forumu.

reddit logo

Kızlar Soruyor

KizlarSoruyor dijital bir topluluğun etkileşime girdiği, soru-cevap tabanlı bir sosyal paylaşım platformudur ve GirlsAskGuys’un Türkçe versiyonudur.

kizlarsoruyor logo

iyinet

Profilinizin hakkında bölümüne link ekleyiniz. Popüler anahtar kelimelerinizi hashtag yaparak öne çıkabilirsiniz.

iyinetlogo

Forum DonanımHaber

Bildiğiniz üzere forumlar en çok kullanılan ve sayısı hızla artan, kullanıcıların paylaşım yapıp görüşmelerini, çalışmalarını diğer insanlarla paylaşabildikleri, tartışabildikleri bir platformdur. Forumlardan backlink alabilmeniz için üyeliğinizin bulunması gerekiyor. Forum Donanım’da bir kullanıcı başlık açıp yardım istediğinde, o başlığın altına konuyla ilgili linki sitenizden alıp cevapladığınızda sitenize bir backlink sağlamış oluyorsunuz. Burada önemli olan ilk sırada yer alıyor olmanız. Çünkü ziyaretçiler genellikle ilk cevaba bakıyor.

donanimhaberforum logo

r10.net

Türkiye’nin en popüler webmaster forumlarından biri. İlgili konulara içerikler ekleyerek link çıkışı yapabileceğiniz bir mecra.

r10net logo

Sözlükler

Sözlükler bildiğiniz üzere bizim ülkemize özgü internet siteleridir, evet benzer yapılar mevcut fakat bizdeki mantıklı çalışmıyorlar tam olarak. Bu sözlüklere üye olup, link paylaşımı yapabilmek için elbette yazar olarak onaylanmanız şart. Bizce hiç vakit kaybetmeyin.

GS Sözlük

Galatasaray taraftarlarınca oluşturulmuş bu sözlük de büyük sözlüklerden biri artık. Alexa’da ilk 1000’e girmek üzere.

gs sozluk

Süslü Sözlük

Şu an Süslü Sözlük, dördüncü büyük sözlük sitesi konumunda.

suslu sozluk logo

Uludağ Sözlük

Uludağ Sözlük de üç büyük interaktif sözlükten biri. Kalabalık yazar kadrosu ile trafik çekmeniz için de ideal bir platform.

uludag sozluk logo

Instela

Başlarda İtü Sözlük olarak tanıdığımız İnstela, sözlük formatıyla farklı konu ve başlıkları içermesi, aynı zamanda farklı görüş ve anlayışlara sahip binlerce kişinin anlık paylaşım yaptığı bir web sitedir. Burada da entry girebilmeniz için yazar olma şartı var. Eğer yazar bir tanıdığınız varsa bu vasıta ile de siteniz ile ilgili yazı girdirebilirsiniz. Yine yazınızın özgün içerikli olması ve reklam algısını oluşturmaması gerekiyor.

instela logo

Ekşi Sözlük

Başlık ve içeriklerin kayıtlı yazarlar tarafından oluşturulan bilgi edinme, paylaşım ve tanıtım amaçlı bir interaktif web sitedir. Yazar olmak için ise bazı kriterler sunulmakla birlikte değerlendirme sonucunda entrylerinizin yetersiz olmaması gerekiyor. Ekşi Sözlük’ün güncel ve özgün yapısı ile gireceğiniz yazılar hızlı indexleme ve yüksek backlink gücü kazanmanızda yardımcı olacaktır. Ya da bir yazar arkadaşınız vasıtasıyla linklerinizin paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Siteniz ile ilgili yazının özgün ve direkt reklam izlenimini vermemesine dikkat etmelisiniz.

eksi sozluk

Görsel Paylaşım Siteleri

Fotoğraflarınızı veya grafiklerinizi bir kaçını paylaşarak bu görüntü paylaşım sitelerinden ücretsiz backlink alın! Ofisinizin, ürünlerinizin veya portföyünüzün resimlerini büyük topluluklarıyla paylaşın ve tanıtın. Çoğunun bir profil URL’si var, ancak yüklediğiniz resimlere bir açıklama ve bağlantı eklemeyi de unutmayın.

Imgur

Ülkemizde yasaklı ama “ben giriyorum siz de girin.” En popüler görsel barındırma sitelerinden biri.

imgur

Photobucket

Photobucket, 100 milyon kayıtlı üyeye, 10 milyardan fazla görüntülemeye ev sahipliği yapıyor ve web üzerinden günde dört milyondan fazla resim ve video yükleniyor.

photobucket

Flickr

Flickr, 2004 yılında Ludicorp tarafından yaratılan ve 20 Mart 2005 tarihinde Yahoo tarafından satın alınan bir resim barındırma ve video hosting web sitesi ve web hizmetleri paketidir.

Flickr

500px

500px, Oleg Gutsol ve Evgeny Tchebotarev tarafından ortak kurulan bir online fotoğraf sitesidir. Merkezi Toronto’dur. 2009 yılında kendi Web 2.0 sürümü ile kullanıma başlatılmıştır. Kalkınmak için profesyonel fotoğrafçılar hedeflenmektedir. Üyelerine fotoğraflarını en iyi şekilde yüklemelerini sağlamaya çalışmaktadır.

500px

Dropshots

İnternette 1 numaralı aile video ve fotoğraf paylaşım servisi. Özel sitenizde arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmak veya fotoğraflarınızı ve videolarınızı blogunuza veya forumunuza yerleştirmek için güzel görüntü sunumu. Süper kolay ve eğlenceli.

dropshots

Video Paylaşım Siteleri

Günümüzde çok ciddi backlink değeri olan video paylaşım siteleri mevcut. Bu sitelerde de yer almanız web siteniz için son derece faydalı olacaktır.

Youtube

YouTube, bir video barındırma web sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 15 Şubat 2005’te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Kasım 2006’da Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmıştır.

youtube

Vimeo

Vimeo, ABD tabanlı video paylaşım sitesidir. Zach Klein ve Jake Lodwick tarafından Kasım 2004’te kurulmuştur. Vimeo, Youtube’a doğrudan bir rakip olarak hizmet vermektedir. Ancak Youtube’a göre odağında daha çok film gibi uzun videolar vardır.

vimeo

Dailymotion

Dailymotion

, 2004 yılında Fransa’da kurulmuş olan bir video barındırma web sitesidir. 15 Mart 2005’te yayına başlamıştır ve kısa sürede popüler bir video paylaşım sitesi olmuştur. Şirketin genel müdürlüğünü Cédric Tournay yapmaktadır.

dailymotion

Soru-Cevap Siteleri

Bu siteler bilginizi diğer kullanıcılarla paylaşırken size ücretsiz geri bağlantılar sunar. Her sitedeki biyografiyi tamamlayın, çoğu sosyal medya profillerinizden bazılarına bağlantılar sağlar.

About.me

Bir başkası hakkında yüzeysel olarak bilgi edinebileceğiniz. Ya da, kendi hakkınızda yüzeysel bilgileri yayınlayabileceğiniz bir sosyal medya platformu.

aboutme

Gravatar.com

Bu sosyal medya platformuna kendi resminizi yüklüyorsunuz. Google tarafından sunulan ve bu yüzden Google+ hesabınızı kullanan, WordPress ya da benzeri bloglarda yorum yaptığınızda resminizin çıkmasını sağlayan sosyal medya platformudur.

gravatar

Ask.fm

Kullanıcıların birbirlerine, anonim olarak soru sorma ve cevap alma gibi özellikleri olan sosyal patform. Hem profilinizden hem de sorulara verdiğiniz cevap bölümünden link çıkışı yapabilirsiniz.

askfm

Quora.com

İnternet alemindeki en yararlı site diyebiliriz. Milyonlarca konu hakkında, milyonlarca soru ve cevap. Hemen hemen her milletten insan bu sosyal medya platformunu kullanıyor bu yüzden de ingilizce bilmekte fayda var.

quora

Tamseo Soru Cevap

Eh yerli malı yurdum malı herkes bunu kullanmalı. Bildiğiniz üzere Tamseo.com’un da bir soru-cevap bölümü var. Özetle bizim sitemizden de link almanız mümkün. Fakat diğer tüm sitelerde yapmanız gerektiği gibi çok çaktırmamanız gerekiyor.

Bizimle siteniz ile alakalı bir probleminizi ve sorunuzla ilgili web sayfanızı paylaşabilirsiniz. Biz bu tarz linkleri yayımlamaktan hiç çekinmiyoruz.

tamseo

Dosya Paylaşım Siteleri

Neredeyse her işletme bir çeşit paylaşılabilir belgeye sahiptir, ancak birçoğu farkında bile değil! Pdf menünüzü, ürün broşürlerinizi ve infographics dosyalarınızı yükleyerek bu profillere linkler oluşturun!

Issuu.com

Dijital olarak dergi, katalog, pdf. ve buna benzer bir sürü şeyi paylaşabileğiniz ve istediğiniz dergi, katalog v.b. şeyler hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz mükemmel bir site.

issuu

Calameo.com

Bu sosyal medya platformunda diğer benzerlerinde de olduğu gibi. Dijital olarak dergi, katalog ve benzeri şeyleri dünya çapında paylaşabiliyorsunuz. Bu yüzden oldukça kullanışlı!

calameo

Slideshare.com

Hazırlamış olduğunuz sunumları, internet üzerinden paylaşmanızı sağlayan sosyal medya platformu. İçinde bulundurduğu slaytlar sayesinde, kullanıcıdan kullanıcıya bilgi sağlar.
slideshare

Edocr.com

Edocr, e-kitap ve belgeler için dijital bir kütüphanedir ve birinin çevrimiçi belgeleri yayınlamasını ve bunları bir pazarda satmasını sağlar.
edocr

Sosyal İmleme Siteleri

Sosyal yer imi siteleri, sayfalara küratörlü bağlantılar paylaşmanıza veya blog yazılarınızın RSS beslemesini göndermenize olanak sağlar. Takipçileri ve aboneleri oluşturmanın değerli içeriğinden emin olun.

Mix.com

StumbleUpon (16 yıl boyunca aktifti) ile birleştirilen Mix, kullanıcıları arasında içerik öneren bir keşif, yer imi ve reklam motorudur. Kullanıcılar içeriği beğenebilir, derecelendirebilir ve önerebilir ve tercihlerine göre düzenleyebilir.

Mix.com, kullanıcılara ilgi alanları doğrultusunda farklı, yeni, özgün içerikli web siteler keşfetmesini sağlıyor. Sitede çok fazla aktif bir kitle bulunuyor, bu nedenle en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biridir diyebiliriz. Mix.com’a kayıt olabilmeniz için 3 hesap seçeneğinden birini seçip ilerlemeniz gerekiyor. Bunlar sırası ile Facebook, Twitter ve Google. Kayıt olma işleminin son adımında, ilginizi çeken en az 3 kategoriyi seçmelisiniz. Bunu da tamamladıktan sonra artık bir Mix.com üyeliğiniz mevcut.

mix

del.icio.us

2003 yılında aktif yayın hayatına giren del.icio.us, global bir online boomark arşivi olarak biliniyor. Sık kullandığınız sitelerin bağlantılarını depolamanıza, dilediğiniz kişilerle paylaşmanıza ve hatta kategori bazında saklamanıza yardımcı oluyor.

Web sitenizin hızlı bir şekilde indexlenmesini istiyorsanız Google Page Rank değerinizin yüksek olması gerekiyor ve bu değeri sağlayan en önemli unsurlardan biri de dofollow olan backlink sayınızdır. Bu sayıyı yükseltmek için en sık kullanılan yöntemlerden biri bookmarking sitelerini kullanmaktır.

delicious

diigo.com

İstediğiniz herhangi bir web sitesi içerisinde highlight yapmanızı ve web sitelerinin ilgili noktalarına not eklemenizi, daha sonra tekrar o web sitesine girdiğinizde aldığınız notları ve highlightları tekrar görmenizi sağlıyor.

diigo

folkd.com

Kaliteli sosyal imleme sitelerinden biri olan Folkd’da beğendiğiniz içerikleri saklayabiliyorsunuz.

folkd

Getpocket.com

Oldukça kullanışlı olan, mobil uygulaması ve tarayıcı eklentisi ile adeta bir save for later servisidir diyebiliriz. Daha önce izlemiş veya okumuş olduğunuz içeriklere watched veya read tag’lerini kullanarak kaydedebiliyorsunuz. Geçmişe dönüp hangi makale okumuşsunuz, hangi içerik ilginizi çekmiş kolaylıkla görebiliyorsunuz. Ayrıca o an müsait olamayıp okuyamadığınız içerikleri de to read tag’ine atıp sizi tekrar tekrar aratmak zahmetinden kurtarıyor.

getpocket

Instapaper.com

Instapaper, vakit bulup okuyamadığınız içeriğin daha sonra okunabilmesi için kaydedilmesini sağlayan bir diğer sosyal imleme hizmetlerinden biridir. Iphone, Ipad, Kindle gibi birçok ortamda kullanımı mümkün. Tek yapılması gereken kaydetmek istediğinizi, sayfadayken bir bookmark butonuna tıklamak. Bu, sayfayı Instapaper hesabınıza kaydediyor ve sonra ister iphone/ipad’den ister yine bilgisayarınızdan hesabınıza ulaşıp kaydedilen sayfayı ister sadece text, ister tam hali ile okuyabiliyorsunuz.

instapaper

Scoop.it

Klasik sosyal imleme sitelerinden çok daha farklı olan Scoop, ilgi duyduğunuz içeriklere dair güncel gelişmeleri anında sayfanıza düşüyor. Üye olup kendi profilinizi oluşturduktan sonra hangi alanlara ilgi duyuyor veya neleri merak ediyorsanız sosyal çevreniz de bu bağlamda gelişiyor. Örneğin bilimsel araştırma ile ilgili içerikleri açacağınız bir klasörde depolayabilirsiniz. Bu klasörü açtığınızda scoop.it, bilimsel araştırmalar ile ilgili tüm olayları, haberleri ve blog yazılarını size sunuyor. Siz de istediğiniz içeriği klasörünüze kaydedebiliyorsunuz.

scoopit

Slashdot.org

1997 yılında kurulan, bilim, teknoloji ve politika hakkındaki içeriklerin, haberlerin site kullanıcıları ve editörleri tarafından değerlendirildiği bir web sitesidir.

slashdot

Digg.com

2004 yılında kurulan, genellikle bilim, teknoloji, internet v.b. trendlerin paylaşıldığı, yorumlandığı ve oylandığı bir sosyal imleme platformudur. Digg.com’a kişisel bloglarınızdaki yazınızı, beğendiğiniz içeriklerin web siteleri, tamseo/konu.html gibi tüm uzantıları ekleyebilirsiniz. Google, Facebook veya Twitter hesaplarınızla kolaylıkla üye olabilirsiniz.

Submit Story kısmından ilginizi çeken bir içeriği diğer Digg kullanıcılarıyla paylaşarak etkileşimi arttırabilirsiniz. Kendi içeriklerinizi de Digg üzerinde paylaşarak kullanıcı geri dönüşlerini elde edip trafiğinize değer katabilirsiniz.

digg

Newsvine.com

2005 yılında kurulan, içeriğinin tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulduğu bir sosyal imleme servisi ve sosyal platformdur.

newsvine

Flipboard.com

2010 yılında kurulan, belirli kategorilerdeki popüler olan kaynaklardan içeriklerin özet halini listeleyen ve tam halini okuyabildiğiniz sosyal bir platformdur.

İlgi alanınıza göre kişiselleştirip güncel içerikleri sürekli bildirim olarak gelmesini sağlayabilirsiniz.

flipboard

35 Yorum

Yorum Yapın