Gizleme (Cloaking) Yöntemi, kullanıcıya ve arama motorlarına farklı içerik göstermek ile alakalı olarak kullanılan terimdir. Kullanıcıları kandırma amacı taşıdığından yahut bu amaç ile hareket edilmese bile, kullanıcılar ile arama motorlarının gördükleri sayfalar farklı olduğundan Google Kalite Yönergelerini ihlal etmektedir.
En basit ve uyulması gereken kural şudur: Kullanıcı (ziyaretçi) ne görüyorsa, arama motorları da sitenizi taradığında onu görmelidir, ayrıca kullanıcı sayfaya girdiğinde sayfada gerçekten de kullanıcının gördüğü kadar materyal olmalıdır.
Örneğin, bir linki display:none etiketi ile gömmek ya da bir linkin rengini arka plan rengi ile aynı yapıp görünürlüğünü engellemek de gizleme yöntemine örnektir ve zararlıdır.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün, bir metni, linki, görseli sayfayı kullanıcı ziyaret ettiğinde göremeyeceği şekilde yerleştirmek de buna örnektir.
Gizleme en çok hacklink ile kendi sitelerine backlink sağlamaya çalışanlar tarafından kullanılır. Sitenize giren saldırgan
, sitenizden link almak için sitenize kendi linkini ekler ve sizin bunu fark edip kaldırmamanız için de bunu bir şekilde gizler. Böyle durumlarda her ne kadar suçlu karşı taraf olsa da yeterli güvenlikli bir web sitesi yapmadığınız için sorumluluk yine sizdedir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz: Saldırıya uğramış içerik
Gizleme yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler bu kadar ve hatırlamanız gereken konu da şu: Kullanıcılarınıza ne sunuyorsanız, arama motorlarına da aynı içerikleri sunun. Böylelikle arama sonuçlarına etki etmemiş, kullanıcılarınızı ya da arama motorlarını kandırmamış ve dolayısıyla sitenizin güvenilirliliğini sarsmamış olursunuz.